You are not logged in.

goran001

OGamer

• "goran001" started this thread

Date of registration: Nov 9th 2009

• Send private message

1

Sunday, January 10th 2010, 10:53am

kolonije

zdej nisem zasledu nikjer v pravilih ali kjerkoli na forumu o tem če se motim se opravičujem

samo me pa zanima sledeče, ali je omejeno število planetov ki jih lahko zavzameš ali pa lahko zavzameš planetov kokr ti pač paše

2

Sunday, January 10th 2010, 11:01am

Zdi se mi da je meja 9 planetov.. za toliko planetov pa moraš meti astrofiziko tako visoko da težko dobiš surovine.. enkrat pa že :)

3

Sunday, January 10th 2010, 11:12am

Ni omejeno :)
Lahko jih postaviš kolikor želiš, če le spraviš astrofiziko dovolj visoko.

Darkyy

OGamer

Date of registration: Dec 28th 2009

• Send private message

4

Sunday, January 10th 2010, 11:13am

Jz sm slišo da je omejitev 12.

5

Sunday, January 10th 2010, 11:20am

Zdele sm pogledu na Ogame wiki in tam piše da v redesignu (andromeda itd.) ni omejitev, zato pa je astrofizika draga kot :Cenzurirano:

Darkyy

OGamer

• Send private message

6

Sunday, January 10th 2010, 11:31am

do 10 planetov je nekak standard ampak 11 planet dobit je pa ze predrago.

MihaP

prOGamer

Date of registration: Nov 6th 2009

• Send private message

7

Thursday, January 14th 2010, 11:06am

Uh... to pa zdaj prvič slišim :) ne morem verjet, da so kljub redesignu tako močno spremenili kolonizitanje... igranje na dolgi rok bo zdaj vsekakor bolj zanimivo, kot je bilo!
"Ko gredo drugi ven, gremo mi not!"

HANSOLO

prOGamer

Date of registration: Sep 13th 2009

• Send private message

8

Thursday, January 14th 2010, 11:36am

Glede na drago astrofiziko ne vidim zakaj bi postavljali 9-10 kolonij.
Moje mnenje je,da je optimalno imeti 5-6 kolonij z dobro ravitimi resursi in še 1-2 mobilni koloniji,katere postavljaš in rušiš kjer si želiš
Hansolo vas pozdravlja

Darkyy

OGamer

• Send private message

9

Thursday, January 14th 2010, 2:03pm

Moje mnenje je,da je optimalno imeti 5-6 kolonij z dobro ravitimi resursi in še 1-2 mobilni koloniji,katere postavljaš in rušiš kjer si želiš
Motiš se. 5-6 kolonij je premalo. Ja astrofizika je draga tak kot ti je bil na začetku lvl 1 drag ti je zej lvl 8,9 drag čez 1 leto ti bo to poceni in ti bo lvl 12 drag. Tako da 5-6 kolonij je premalo.

HANSOLO

prOGamer

Date of registration: Sep 13th 2009

• Send private message

10

Thursday, January 14th 2010, 8:22pm

Motiš se. 5-6 kolonij je premalo. Ja astrofizika je draga tak kot ti je bil na začetku lvl 1 drag ti je zej lvl 8,9 drag čez 1 leto ti bo to poceni in ti bo lvl 12 drag. Tako da 5-6 kolonij je premalo.
Jaz sem dal svoje mišljenje glede trenutne situacije razvoja igre kaj je najbolj optimalno (seveda razen par igralcev,ki si lahko privoščijo drago astrofiziko),Kar se pa tiče za eno leto naprej,pa verjamem ,da še sam ne veš kje se boš nahajal takrat.
Hansolo vas pozdravlja

Sorcerer

prOGamer

Date of registration: Sep 9th 2009

• Send private message

11

Friday, January 15th 2010, 6:24am

Glede na velikost (oz. majhnost) te skupnosti, so (in še bolj bodo) številčne, dobro razvite kolonije ključnega pomena za rast in razvoj igralčevega imperija. Kot smo že večkrat omenili, tu ne bo neke "hrane" za fleeterje in ob vsej obrambi ravno tako ne za farmerje.
Sam precej forsiram koloniziranje in gradnjo rudnikov od vsega začetka - ne vem, če veste, ampak ko sem dosegel #1 mesto so KPZ-jevci naredili že prvi HoF na serverju, sam pa nisem imel niti ene "vojne" ladje (le tovornike pa kakšnega težjega lovca), so bili pa nekateri teh preklemansko presenečeni (ane cotxe? :-), ko so slišali takrat stopnjo moje astrofizike :-)
Tisti, ki imate dolgoročnejše ambicije v tej igri, vsekakor ne zanemarite razvoja kolonij, rudnikov... in to jemljite kot nikoli dokončan projekt serverja.

Mogoče še da omenim, da sam ne verjamem v koncept mobilnih kolonij (dveh lovskih kolonih, ki se jih stalno prestavlja in z njimi floto). Mislim, če ima kdo res veliko časa za to, zna biti zelo zabavno, tudi veliki, lepi nenadni crashi pridejo s tem, vendar sam na dolgi rok bolj preferiram stalne, dobro razvite kolonije z lunami (z odskočnimi vrati) pri čemer nekih 8 takšnih "gated" lun pri dobri razporeditvi planetov prinese tako veliko lovišče, da mobilke praktično niso potrebne.

Tisto kar še posebej bode v oči na tem prvem .si serverju je (lokacijsko) izredno slaba kolonizacija večine (tudi top) igralcev. Zelo malo miselnega napora je posvečeno temu, kam postaviti vsako kolonijo in kaj s tem doseči.