You are not logged in.

struna

Game Administrator

• "struna" started this thread

Date of registration: Sep 15th 2009

• Send private message

1

Monday, January 16th 2012, 1:50pm

Verzija 4.0.0 - diskusija

Tema za diskusijo o prihajajoči verziji 4.0.0
LP, Struna
Strings & Rock

wolfyy

prOGamer

Date of registration: Sep 9th 2009

• Send private message

2

Thursday, January 19th 2012, 4:40pm

hehe, pa ste rekli da naj dam mal časa za se privadit na 3.0 verzijo. če ne bi z 3.0 končal, bi pa z 4.0 gotovo :thumbsup:

"Ne skrbite, vse deluje brez flasha, tako da težav z igro ne bo."

s tem najbrž mislite: težav z flashom ne bo. upam da se ni spet pozabilo na ljudi z slabo linijo. kje so časi ko mi je stran naložilo bp na 2G slabo pokritem omrežju? jap...leta nazaj.

pa a prav vidim, da so ladje razdeljene na dve podstrani? kot da ni bilo že doslej preveč zamudno...ste dodali še en dodaten klik...plosk plosk ?(
Teorija je, če vse veš in nič ne funkcionira.
Praksa je, če vse funkcionira, pa nihče ne ve zakaj.
Microsoft je združil oboje. Nič ne funkcionira in nihče ne ve zakaj.

3

Friday, January 20th 2012, 11:48am

no to bo pa pomojem igro do konca uničlo... Pa tukaj ne mislim spremembe grafike ampak vse sranje ki pride zraven.

Edina stvar, ki me je pri tej igri veselila je bila skos matematika. Vse se je dalo zračunati določiti povratke flot itd. Z novo verzijo bodo kao ukinl FS na kolonizacijo a zraven bojo minute v pregledu galaxije zamenjale neke obarvane pike... Katastrofa res. Igra se vse bolj nastavlja na noob verzijo praktično sploh več ne znam igrat, ker je ze vse zmešano. Same verzije in z njimi osnovni koncept igre pa se spreminja tako hitro, da praktično sploh ne moremo sledit vemu skupaj. Mislim da je GF vidu kako napako je naredu z 3.0 verzijo in sedaj to hoce na hitr način popraviti.

Spet bo prislo do kontra efekta in še tisti dobri igralci, ki so ostali bodo spakiral.

Paci

Community Manager

• Send private message

4

Friday, January 20th 2012, 1:31pm

samo da pojasnim nekatere stvari, malo napacno si predstavljate novo verzijo.

Verzija 4.0 je v izdelovanju, trenutno vam ponujamo samo generalne predoglede novih stvari. V tej verziji ne bo nobenega flasha ali podobnih zadev, ki bi se bolj obremenile igro (ze v prihajajoci verziji 3.1 so vnesene znatne izboljsave v samem delovanju igre). Slike ki so dodane so nove funkcije v igri - ne skrbite, ne bomo spreminjali trenutnih sistemov, da bi povzrocilil se vec klikov ;)

@wolfyy - slika ki jo ti opisujes je funkcija kjer lahko prodas ladje/obrambo nazaj in dobis surovine, pri tem moras seveda izbrat ali prodajas ladje ali obrambo ;)
@Yakuza - hm FS se ne spreminja. Sama matematika ostaja v igri, 4.0 je (v mojem misljenju) bolj narejena da si lahko prilagodis igro glede na trenutni prosti cas. Vse ostale funkcije pa ostajajo nespremenjene.

Phoneix

Začetnik

Date of registration: Jun 8th 2011

• Send private message

5

Sunday, January 22nd 2012, 12:45pm

predlagam da nemcem pošlete sporočilo da se samo eden oz. oba slo serverja prešaltata nazaj v prejšno verzijo, s tem da bi bla edina serverja v ogamu s prejšnjo verzijo. :D

HANSOLO

prOGamer

Date of registration: Sep 13th 2009

• Send private message

6

Sunday, January 22nd 2012, 1:38pm

Meni se pa zdi kar zanimivo,sploh za barym kjer bom lahko prodal ostanke raketnikov od MS pa tistih 10k sond ki jih imam viška od expedicij
Hansolo vas pozdravlja

7

Sunday, January 22nd 2012, 5:36pm

Paci ne vem od kod potem GOjem na org serverju, da se dela na tem, da se fs s kolonizacijo spremeni?

Prav tako bi bilo fino, da nekdo objasni napovedane barvene pike v pregledu galaksije. In matematika v igri je ze do sedaj precej ohromljena temu navrze svoje tudi lag, ki se pojavlja. Da raznoraznih bugov sploh ne omenjam...

Paci

Community Manager

• Send private message

8

Monday, January 23rd 2012, 9:04am

glede kolonizacije se ni jasno ali bodo spremembe ali ne (nazaj v obliko kot je bilo pred astrofiziko), samo tudi v primeru da bo sprememba kdaj v prihodnosti to nima nobene povezave z novimi funkcijami v verziji 4.0.

Kaj glede pik pa ni jasno? Vprasaj pa razlozimo ;)

Glede laga - verzija 3.1 prinasa znatno izboljsanje, tako da bo v tej verziji igra veliko bolj tekoca (verzija naj bi predvidoma prisla v prihodnjem tednu ali dveh).

9

Monday, January 23rd 2012, 11:15am

Kako bodo s pikami prikazane tudi minute? Kot jaz razumem naj bi sedanje minute zamenjale pike v 3eh barvah...

No da ne kompliciramo... Ali bo še vedno možno videti do sekunde točno kdaj je bila zadnja aktivnost na določenem planetu ali luni?

Paci

Community Manager

• Send private message

10

Monday, January 23rd 2012, 11:59am

hm 3 razlicne barve? obstajajo samo 2

rdec trikotnik = aktivnost v zadnjih 15 minutah
rumen trikotnik = aktivnost v zadnjih 16-59 minutah

do sekunde videt ni bilo nikoli mogoce - tudi ko je bil cas prikazan je blo zamik za priblizno minuto (govorim kot igralka, ki je prezivela kar nekaj noci v racunanjih aktivnosti ostalih in posiljanju flote ^^ ).
Ce hoces videt kdaj je bila zadnja aktivnost na planetu ko je prikazan rumen trikotnik lahko spijoniras in bo neaktiven cas prikazan v sporocilu (zdaj ali je igralec neaktiven ali je aktivnost povzrocena z vohunjenjem drugih igralcev... to je pa druga zgodba).

11

Monday, January 23rd 2012, 9:15pm

no da vas popravim...

Čas neaktivnosti se je dalo videti do sekunde natančno z rednim osveževanjem strani... se pravi vidiš neaktivnost 45 min pritiskas tipko refresh dokler ne skoči na 46 min in dobiš točen čas neaktivnosti (realni server čas - 46 min).
To je tista matematika o kateri sem govoril. Ti 2 barvi, ki se omenjata bosta to onemogočili, kar pomeni praktično nemogoče preračunavanje tako imenovanih blind lanxov ali ročnih falang oz. bolj natančno določitev točke A, ki je bila v večini primerov fixna. Sedaj bo to za igralce z lunami (tako poznane push NOOBE, ki jih je na barym recimo kar precej) praktično nemogoče. Možno bo tolči samo še totalne začetnike, ki ob fleetsejvu spakirajo vse surovine iz planeta.

Takoj ko se uvede ta verzija boste zgubili zajetno število igralcev, obdržali boste pa spy and fly noobe in napushance z lunami. Znanja matematike v igri ne bo več oz. se z njo ne bo dalo zadeti teh wanna be top igralcev. Igra postaja vse bolj podobna ikarijamu ali travijanu s tem pa se tudi menja povprečna starost igralcev. Večina nekdanjih top igralcev je bila starih med 23 in 40 let danes se ta nivo precej hitro spušča in z vsako novo verzijo je nižje. Na koncu boste imeli kup 12 letnikov, ki doma nafehtajo 15€ in zabijejo ves svoj prosti čas za doseg uspeha v online igri. Namesto, da bi povezovali znanje in igro - povečevali število možnosti in s tem tudi število kvalitetnih trajnih igralcev.

Povzetek GF dela na kvantiteti (pozor tukaj zaenktrat neuspešno) namesto na kvaliteti. To se pozna tudi pri upadu števila osebja, ki dela zastonj.

To sporočilo lahko tudi prevedem oz. še bolje razložim, da ga boste lahko posredovali direktno svojim nadrejenim. Igro spremljam več kot 6 let in je očitno, da ste oz. so se zadeve lotili iz napačnega konca.

Denko

OGamer

Date of registration: Sep 12th 2011

• Send private message

12

Tuesday, January 24th 2012, 12:00am

No tukaj pa se strinjam s tabo Yakuza.

Glavna poanta te igra je "bila" ravno strategija z človeškim faktorjem ( nepredvidljivim ).
Lahko si menjaval strategijo, glede na to kar se je v igri dogajalo,..... iskal razne prednosti ; npr.aktivnost , napačne FS, bedaste napade,ki si ih videl na falagi, organiziral ACS-e ,... itd da ne nalagam že napisano

Zaradit vseh teh novih verzij 3 in zdaj prihaja 4 je morala-interes igralcev po mojem na najnižji ravni.
Očitno je naćrt, da se nas starih dinozavrov počasi rešijo in da bodo začetni "kao" stimulirano da lahko tukaj kaj dosežejo.

Od kar je nova verzija zunaj se na Ogame ne dogaja skoraj nič. HOF sekcija sameva, le tu in tam kdo kaj napiše gor.
Ja koga pa naj napadam? Če so tu te tumaste točke časti ( ki jig itaq ne gledam ), če je razmerje flote preko 5.1 ti pobegnejo,...

Z 4 verzijo pa kao lahko prodaš obrambo ali ladje v surovine v vrednosti 40% in seveda če kupiš črno materijo dobiš več. Ja ne vem kdo bo še kupoval materijo za igrco ki umira na obroke.

Res je da bodo igralci ( top ) začeli res odhajat, saj praktično nimamo več nobenega pametnega dela.
MAŠČEVANJE JE SLADKO - VENDETTA

wolfyy

prOGamer

• Send private message

13

Tuesday, January 24th 2012, 12:10am

Quoted

Takoj ko se uvede ta verzija boste zgubili zajetno število igralcev, obdržali boste pa spy and fly noobe in napushance z lunami. Znanja matematike v igri ne bo več oz. se z njo ne bo dalo zadeti teh wanna be top igralcev. Igra postaja vse bolj podobna ikarijamu ali travijanu s tem pa se tudi menja povprečna starost igralcev. Večina nekdanjih top igralcev je bila starih med 23 in 40 let danes se ta nivo precej hitro spušča in z vsako novo verzijo je nižje. Na koncu boste imeli kup 12 letnikov, ki doma nafehtajo 15€ in zabijejo ves svoj prosti čas za doseg uspeha v online igri. Namesto, da bi povezovali znanje in igro - povečevali število možnosti in s tem tudi število kvalitetnih trajnih igralcev.

Povzetek GF dela na kvantiteti (pozor tukaj zaenktrat neuspešno) namesto na kvaliteti. To se pozna tudi pri upadu števila osebja, ki dela zastonj.

h temu sploh ni kaj dodati več, povedano vse. problem je da ogame je bila preveč zahtevna igra in zato je mnogo novih igralcev igralo le do prvega ali drugega sesutja, sedaj jo želijo na silo spremeniti ampak ob tem se pozablja na igralce, ki smo igrali to igro ravno zato, ker ni dopuščala napak in si z znanjem lahko naredil praktično vse.

Pitbull

Začetnik

Date of registration: Nov 21st 2011

• Send private message

14

Tuesday, January 24th 2012, 12:44am

S temi verzijami totalno uničujete igro! Druga nimam kaj za povedat kr je vse
že povedano!

"Never underestimate their own power through which you can change."

15

Tuesday, January 24th 2012, 2:06pm

Na koncu boste imeli kup 12 letnikov, ki doma nafehtajo 15€ in zabijejo ves svoj prosti čas za doseg uspeha v online igri.

Mislim da si s tem zadel bistvo - najbolj se pač služi na mlajših, pri katerih se igra veliko hitreje širi in so veliko prej pripravlejni plačati x evrov da pridejo na prvo mesto.

wolfyy

prOGamer

• Send private message

16

Tuesday, January 24th 2012, 11:21pm

in potem mi takšni prodajajo top20 račune za 50-100€ 8o

ja se mi je zgodilo pred dobrega pol leta ko mi je en ogame frend preko MSNja ponujal tak račun, pol mu pa veselo odgovoriš, da niti zastonj nisi hotu rank 1 računa, kaj šele da bi karkoli plačeval, pa se pobere z dolgim nosom :D

saj kratkoročno se jim morda izplača, vendar dolgoročno bodo vsi tisti, ki bodo zmetali na tone denarja prenehali igrat, nekoč se bo pa tudi to ustavilo. torej namesto pridobiti vsako leto 1000 kvalitetnih igralcev, ki bodo igrali igro lahko tudi 5 let in več, je bolje vsako leto izgubiti 1000 kvalitetnih igralcev in pridobiti ter izgubiti 5000 teh ki nabavijo vse kar se da in nato obupajo.

Jenko

OGamer

Date of registration: Sep 8th 2009

• Send private message

17

Friday, January 27th 2012, 1:52am

in potem mi takšni prodajajo top20 račune za 50-100€ 8o

ja se mi je zgodilo pred dobrega pol leta ko mi je en ogame frend preko MSNja ponujal tak račun, pol mu pa veselo odgovoriš, da niti zastonj nisi hotu rank 1 računa, kaj šele da bi karkoli plačeval, pa se pobere z dolgim nosom :D

saj kratkoročno se jim morda izplača, vendar dolgoročno bodo vsi tisti, ki bodo zmetali na tone denarja prenehali igrat, nekoč se bo pa tudi to ustavilo. torej namesto pridobiti vsako leto 1000 kvalitetnih igralcev, ki bodo igrali igro lahko tudi 5 let in več, je bolje vsako leto izgubiti 1000 kvalitetnih igralcev in pridobiti ter izgubiti 5000 teh ki nabavijo vse kar se da in nato obupajo.

Je, ker je večji profit. Ne gledate s stališča gameforge, profit šteje, igralci so vedno prišli in odšli in vedno bodo.

P.s. 100 eur za top20 account, seriously? Kdo to kupuje, please let me know :) :P.

18

Tuesday, January 31st 2012, 3:47pm

Evo, da se popravm ;)

Danes sem sprobal verzijo 3.1.2, ki verjetno kmalu pride tudi na si.
Morm rečt, da je GF po dolgem času, vsaj kar se razvoja igre tiče, naredil en velik korak naprej. Tiste trikotnike, ki sem jih omenjal zgoraj se da v nastavitvah zamenjati za normalen prikaz. Za nameček pa so nam dodali sedaj dodaten prostor, ki prikazuje tudi aktivnost lune, se pravi planet in luna imata čas prikazan ločeno. Za nekatere povsem nepomemben podatek spet za druge pa eena zelo velika olajšava.

Evo tolk od mene, da ne boste rekl, da se oglašam samo kadar je piz.... :)))

:beer:

Keyser Soze

prOGamer

Date of registration: Apr 29th 2010

• Send private message

19

Tuesday, January 31st 2012, 4:50pm

Quoted

Za nameček pa so nam dodali sedaj dodaten prostor, ki prikazuje tudi
aktivnost lune, se pravi planet in luna imata čas prikazan ločeno. Za
nekatere povsem nepomemben podatek spet za druge pa eena zelo velika
olajšava.
Pozdravljam to posodobitev in se veselim upgrada igre. Pomemben podatek za večino igralcev, ki že par let vztrajajo/uživajo v igri, kot jaz. :thumbsup:

Pozdrav vsem!
"I don't believe in God, but I'm afraid of him."
Well I believe in God, and the only thing that scares me is Keyser
Soze."

DeFacto

Začetnik

Date of registration: Oct 27th 2010

• Send private message

20

Monday, February 6th 2012, 5:44pm

Glede te slike, ki je bila objavljena danes: ugibam, da so to nekakšni roboti... :huh: 1. zgleda kot rudar, drugi kot robot v ladjedelnici in tretji kot neki nadzorni robot...
Če še ne igrate OGame, potem je skrajni čas da začnete!