You are not logged in.

Whitesun

Začetnik

Date of registration: Mar 2nd 2010

• Send private message

21

Saturday, August 21st 2010, 5:02pm

Tudi jaz razmišljam v podobni smeri wolfyy .. :)
This post has already been reported.

Valuk

prOGamer

Date of registration: Nov 6th 2009

• Send private message

22

Sunday, August 29th 2010, 9:57am

Še vedno ostajajo stari uni-ji :) Če bo vse po sreči, druga kot Astrofizika ne bo vpeljana in bodo ostali takšni kot so. ;)

Premikanje planetov je neka novost (za ogame), ki je uvedena zaradi zaslužka in ne zaradi izboljšanja igre... vsaj ne na dolgi rok. Res bo ta sprememba prinesla kratkočasno svežino in nekaj več aktivnosti ampak to ne bo trajalo. Ampak to tako ali tako vsi vemo... lahko samo čakamo in vidimo ali pa odnehamo. Jaz čakam... :stupid:
"Ko gredo drugi ven, gremo mi not!"

wolfyy

prOGamer

Date of registration: Sep 9th 2009

• Send private message

23

Thursday, September 2nd 2010, 6:55pm

kar vem so stari uniji preteklost, vse skupaj je bilo ŽAL prenovljeno.

istočasno sem tudi opustil misel da kadarkoli spet grem na .org
Teorija je, če vse veš in nič ne funkcionira.
Praksa je, če vse funkcionira, pa nihče ne ve zakaj.
Microsoft je združil oboje. Nič ne funkcionira in nihče ne ve zakaj.

24

Friday, September 17th 2010, 7:56am

Sam igram na org in je ta opcija že omogočena in nimam nič proti . Če bi hotel dejansko prestavit planet in vreči stran nekaj drobiža bi to naredil ampak kaj kmalo ljudje ugotovijo , da stem ne pridobiš ničesar , ker če loviš dobrega igralca ni razlike ali si stran en sistem ali 30 ampak so ključne napake , ki jih ta igralec naredi in pravi čas , da jih opaziš ter to izkoristiš.

To , da pa pravila vplivajo na igro posameznika je čisti nesmisel za vse so enaka in vsi se jim prilagodimo po svojih najboljših možnostih.
Mislim , da je vse skup samo izgovor ker nekateri ste se enostavno naveličali igre kot take in izjave ki prinašajo samo negativen stav niso dobre za to si skupnost , ki končno ne pada več ampak se je ustaljila na nekaj čez 1400 ljudi in raste upajmo da bo jesen - zima prinesla svoje . Zato nasvet sodelujte v anketih in poizkušajte vplivat na prihodnost igre ali pa lepo prenehajte z igro in jo ne blatite v slogu kako je včasih bilo in podobne pravlice , ker vsi igramo za juti in za prihodnost ne pa za preteklost v kateri nekateri tako radi živijo .

Veliko užitka vsem novim članom in upanje , da nekateri " starčki " ogame ne boste kr tako vrgli v koruzo .

GO GO OGAME-si

Stella

OGamer

Date of registration: Oct 28th 2009

• Send private message

25

Friday, September 17th 2010, 10:10am

Sam igram na org in je ta opcija že omogočena in nimam nič proti . Če bi hotel dejansko prestavit planet in vreči stran nekaj drobiža bi to naredil ampak kaj kmalo ljudje ugotovijo , da stem ne pridobiš ničesar , ker če loviš dobrega igralca ni razlike ali si stran en sistem ali 30 ampak so ključne napake , ki jih ta igralec naredi in pravi čas , da jih opaziš ter to izkoristiš.

To , da pa pravila vplivajo na igro posameznika je čisti nesmisel za vse so enaka in vsi se jim prilagodimo po svojih najboljših možnostih.

Problem nastane, če se par igralcev odloči nekoga na vsak način ujeti in kupijo premike planetov in se s planeti in lunami naselijo v njegov sončni sistem. Kaj naj potem naredi tisti igralec, pa če je še tako dober? Lahko samo sejva, loviti drugih praktično ne more več, saj tvega, da ga bodo nj. sosedje dobili na povratku. Lahko se seveda umakne - preseli floto na oddaljen planet (če seveda nima vseh planetov v istem sistemu ali v sosednjih, kar ni ravno redkost) ali pa tudi on plača in preseli planet (z luno) drugam. Že prej so nekateri delali (delajo) podobno, a z mobilnimi kolonijami in brez lun. To se je nekaj časa dogajalo tudi v enem od mojih sončnih sistemov, ko sem še igrala. Plačevanje pa omogoča, da lahko preseliš cele planete, točke ti zaradi rušenja ne gredo dol, pa še luno lahko seliš zraven.

No, verjetno tega ne bo veliko, za čisto vsako tarčo seveda noben ne bo pripravljen plačevati.

Na org ste šele na začetku in zdaj to gotovo še ni tako aktualno, saj imate malo planetov, pa še ti so na začetku razvoja.

26

Friday, September 17th 2010, 10:53am

Se strinjam samo jaz bi videl tudi dobre stvari . Zakaj nebi mogel napadati ? še lažje jim nastaviš past, nastaviš en napad na nekega igralca seveda dovolj odaljenega ali z manjšem % hitrosti , da ti lahko priletijo prijatli v acs obrambo , ki jo zaradi lune ne bodo opazli . In ko te napadejo čisto veseli da so te stisnal v kot in da si naredil napako jih ti lepo zafrkneš z ninjo . Marsikaj se da verjemi niti eno pravilo ali noviteta ne more koristiti samo eni strani samo pogruntat moraš kako bi koristilo tebi . Jaz lahko floto prestavljam iz lune na luno pa naj oni prestavljao planete in plačujejo :) ..
Ne pravim da je to dobra noviteta daleč od tega sam se je verjetno ne bom nikoli poslužil , samo menim , da ni tak bav bav in da lahko to navidezno prednost tudi izkoristiš sebi v prid . Sicer sem bolj frišen na ogame ampak počasi pa že vem nekaj stvari in vem da dobrega igralca se ne ulovi kr tako in kakšen pa je problem imeti top igralcu en planet samo za lansirno rampo za napade pa še lunco se da hitro narediti kaj pa teh nekaj k izgube . Tako da če hoče nekdo koga loviti lahko planet postavi tudi brez te opcije za vrat sovraga :)

p.s- ja na org smo bolj na začetku ampak se mi dozdeva vse veliko hitreje ali pa sam igram bolje kot sem začel tu :)
in sam se prav veselim da par dobrih igralcev postavi planete blizu mene bo saj veselo saj zato igramo ne pa da klikamo rudnike level za levelom naj malo pokajo še ladje :) in nikoli nisem pomislil da je kakšna dobra flota preblizu mene in da bi zato bežal prav nasprotno še kakšna več nebi škodovalo pač prilagodiš način igre in je to to

Sorcerer

prOGamer

• Send private message

27

Friday, September 17th 2010, 4:22pm

Jaz vidim predvsem sledeče v tej funkciji: zakaj bi načrtoval, se trudil, re-koloniziral, itd... skratka igral strateško igro, kot se spodobi, ko pa lahko le plačam, pa mi bo ves ta miselni trud igranja stateške igre prihranjen.
Plačaj, pa bomo vse to mi namesto tebe naredili - gameforge.

Ne gre se zato, da starčkom nekaj novega, zanimivega "spet" ni po godu, ampak, da je tako, kot že tolikokrat poprej še en miselni strateški aspekt odvzet iz igre in samo igro v stilu mcdonaldsa približa tistim, ki raje plačajo, kot pa da bi se "trudili". Recimo neki mayuri pravi "super, bom plačal, pa bom imel kolonijo kjer hočem". A je takšno stališče pozitivno za samo igralnost te igre? Itak da ni - igralci, ki se kakorkoli "zaserjemo" pri kolonizaciji, parceliranju vesolja, velikosti planetov, pač s samo igro, igranjem, prestavljanjem kolonij, itd.. odpravljamo napake, ne pa z nekaj evri... Razmišljanje, planiranje, popravljanje prvotnih napak... je zanimivejši del vsake solidne strateške igre, medtem ko gameforge približuje to igro masovni bebavosti novim lenim generacijam, ki raje plačajo, kot pa da bi se dejansko potrudili.
This post has already been reported.

Mayuri

prOGamer

Date of registration: Dec 9th 2009

• Send private message

28

Friday, September 17th 2010, 5:20pm

hm ... podcenjuješ me - rekel sem da je misel super ne pa da jo bom uporabljal - če bi jo imel namen uporabljati nebi delal astro na 15 ki se naredi čez 10 dni
imam vseeno tudi jaz rajši da se potrudim in naredim še kakšen planet , namesto da plačujem - saj nisem neumen da bom dal 25 eur zato da bom premaknil planet ko pa sem lahko nabral za astro 14 in 15 v tednu dni :)

29

Friday, September 17th 2010, 5:34pm

Sorcerer- ne me narobe razumet tudi meni ni všeč in definitivno ne bom uporabljal te ugodnosti samo hočem reči da ni to tak bav bav , da bi se ga morali vsi bati . Konec koncev smo vsi veliki porabniki denarja v tej igri eni direktno plačajo v denarju 25 eu ali kolikor pač bo ta storitev , drugi , ki razmišlajo kot ti ali jaz , ki sem enakega mnenja pa plačujemo veliko dražje ko zabijamo čas pred pc in tratimo naš čas , ki je več vreden kot nekaj eu .
Pač vsak po svoje in osebno me ne moti če nekdo igra na tak način pač nima denarja v obliki časa , da bi planiro , organiziro ,farmo itd. pa plača v eu nič slabega jaz igram zaradi svojega acc po svojih videnjih .

Treba je pa vedeti , da nihče ne bo ustvarjo in posodabljo te igre za 0 $ to je realnost kapitalizma :)

Mayuri- ma si dober kako te bom sploh ujel :)
no mogoče bom malo plačal v obliki povečanega obsega pri aktivni igri . ..samo kaj ko za kaj več kot fs ni časa mogoče bo sedaj kaj bolje ko bo jesen ...

wolfyy

prOGamer

• Send private message

30

Friday, September 17th 2010, 11:08pm

lol imate eni ideje :D

še dobro da za GF ne delate, ker pol bi najverjetneje rabil linijo 100/100 Mb/s da bi mi stran sploh naložlo v 10ih sekundah...

eni ste popolnoma zgrešil zakaj nekaterim te novosti niso všeč, ni problem v tem da te kdo pride čez noč lovit... to se je tako ali tako že delalo z premikajočimi kolonijami, problem je da vsaka novost ki jo uvedejo je izključno za "cuzanje" denarja.

optimizacija gre pa po gobe v imenu večje varnosti ter lepšega dizajna, uvajajo pa novosti katere želijo izključno 10 letniki, na .org vsak nov server naredi izključno dve stvari: pokoplje predhodnika in da nov zaslužek GFju. igralec, ki se je serverju pridružil kasneje/bil sesut, namesto truda da bi prišel na vrh, odide raje probat srečo na nov server in vrtijo se v krogu, iz katerega GF ne najde rešitve (tudi sam je nimam in je tudi ne mislim iskati, dokler nisem za to plačan), vendar v tem, da če bom želel floto premakniti bom moral plačati 0,01€ ne vidim rešitve.

anketa ki je bila pred kratkim, je ravno posledica negodovanja igralcev in ne njihove dobre volje, da želijo igro približati uporabnikom, postavljena je bila pa mnogo preveč splošno, da bi lahko karkoli pametnega iz nje potegnili.

ps: vsi ki želite ste veselo vabljeni v moj sistem, vsakega obiskovalca sem izredno vesel in včasih sem mu tudi vedno podaril kakšno vohunsko sondo v znak dobrih sosedskih odnosov :)
Teorija je, če vse veš in nič ne funkcionira.
Praksa je, če vse funkcionira, pa nihče ne ve zakaj.
Microsoft je združil oboje. Nič ne funkcionira in nihče ne ve zakaj.

Valuk

prOGamer

• Send private message

31

Saturday, September 18th 2010, 5:26pm

GF že dolgo dela stvari, ki škodijo ali vsaj ne koristijo igralnosti. Meni osebno je bil old look veliko boljši kot to bliskanje vsepovsod. Namesto, da bi denar in čas, ki je porabljen za nepotrebne lepotne dodatke in popravke raje namenili odpravljanju bugov in reševanju mrtvih unijev. Z združitvijo večih unijev (tehnično izvedljivo in na originu že lepo opisano) v enega. Veliko je "special" unijev in še veliko jih bo in logično, da tisti naveličani poskusijo nekaj novega. Za fleeterje je Hydra (.org) prava meka :) obramba v ruševine... Bilo bi pa fantastično če bi naredili special uni z starim izgledom.

goran001

OGamer

Date of registration: Nov 9th 2009

• Send private message

32

Tuesday, November 9th 2010, 1:44am

JA NO ČE MENE VPRAŠATE BO TO BOLJ PRIKLADNO ZA ZAČETNIKE DA SE BOJO LAHKO NEKAM SKRIL OD VSEH.

Stella

OGamer

• Send private message

33

Tuesday, November 9th 2010, 11:13am

JA NO ČE MENE VPRAŠATE BO TO BOLJ PRIKLADNO ZA ZAČETNIKE DA SE BOJO LAHKO NEKAM SKRIL OD VSEH.
Ne moreš se nekam skriti, v katerikoli galaksiji te lahko nekdo dobi, če se mu to seveda splača. Zato raje skrivaj surovine in floto. :)

goran001

OGamer

• Send private message

34

Tuesday, November 9th 2010, 1:57pm

Ne moreš se nekam skriti, v katerikoli galaksiji te lahko nekdo dobi, če se mu to seveda splača. Zato raje skrivaj surovine in floto. :)
sej zato pravim da bo prikladno za začetnike da se lahko odmaknejo kar daleč proč od močnih igralcev da se jim ne splača napadat začetnika ki je predaleč
tko začetnik dobi časa da se malo bol razvije ne pa da ga takoj ko je možno močni igralci spremenijo v farmo. tko sm mislu da si na času pridobijo nič drugega

aja ps.se opravičujem ker sem pisu z velikimi črkami

Stella

OGamer

• Send private message

35

Tuesday, November 9th 2010, 3:01pm

sej zato pravim da bo prikladno za začetnike da se lahko odmaknejo kar daleč proč od močnih igralcev da se jim ne splača napadat začetnika ki je predaleč
tko začetnik dobi časa da se malo bol razvije ne pa da ga takoj ko je možno močni igralci spremenijo v farmo. tko sm mislu da si na času pridobijo nič drugega

Če začetnik igralec pospravi surovine in floto za čas, ko ga ni za
PCjem, ga ne bo nihče spremenil v farmo. Mislim, da je bilo to že
večkrat napisano, pa tudi iz lastnih izkušenj
ti to lahko potrdim. Seveda pa to zahteva planiranje, ki je marsikomu
odveč. Tako da ni nobene potrebe iz tega razloga premikati planetov ne
vem kam, sploh na Andromedi na tej stopnji, ko so ladje že zelo hitre in
planeti ostalih porazdeljeni na vseh galaksijah in če je kje kakšna dobra farma, jo bo slej ko prej nekdo odkril, pa naj bo kjerkoli. Razvijaš še lahko kjerkoli, tudi v 1. galaksiji, seveda pa na tej stopnji serverja ne boš mogel dohiteti sedanjih top igralcev. Ne razumem pa, kaj si mislil s tem, da začetniki pridobijo na času? Prav vsak mora sejvati floto in surovine za čas, ko ga ni, pa naj bo začetnik ali top igralec, sicer tvega, da mu bo kdo razbil floto in pobral surovine.

goran001

OGamer

• Send private message

36

Tuesday, November 9th 2010, 4:56pm

planeti ostalih porazdeljeni na vseh galaksijah in če je kje kakšna dobra farma, jo bo slej ko prej nekdo odkril, pa naj bo kjerkoli. Razvijaš še lahko kjerkoli, tudi v 1. galaksiji, seveda pa na tej stopnji serverja ne boš mogel dohiteti sedanjih top igralcev. Ne razumem pa, kaj si mislil s tem, da začetniki pridobijo na času? Prav vsak mora sejvati floto in surovine za čas, ko ga ni, pa naj bo začetnik ali top igralec, sicer tvega, da mu bo kdo razbil floto in pobral surovine.
ja nevem če si med fleeterji pol verjetn da te bojo napadli takoj ko bo možno ane tko pa sto možnostjo lahko najdeš sistem ali galaksijo v kateri so sami ali pa vsaj večina začetnikov tko maš vsaj varstvo v množici sej veš tko ko zebre v afriki

Stella

OGamer

• Send private message

37

Tuesday, November 9th 2010, 7:32pm

ja nevem če si med fleeterji pol verjetn da te bojo napadli takoj ko bo možno ane tko pa sto možnostjo lahko najdeš sistem ali galaksijo v kateri so sami ali pa vsaj večina začetnikov tko maš vsaj varstvo v množici sej veš tko ko zebre v afriki
Tole je že jara kača in samo še tole napišem! Seveda te bodo napadli takoj, ko bo možno, razen če s striktnim sejvanjem ne poskrbiš, da to ne bo možno. :) In če se komu ravno ne zameriš tako, da te vzame na piko, si s tem načinom praktično varen. Na brezskrbno bivanje v neki malo bolj oddaljeni galaksiji se pa ne zanašaj, varno je samo, dokler te kdo ne odkrije, kar te pa prej ali slej bo. In ne vem, kako nekateri tako želite varstvo, pa da vas drugi varujejo, ko pa lahko sami poskrbite zase.

Tako, da se mi zdi plačevanje premikov planetov v ta namen nesmiselno.

Valuk

prOGamer

• Send private message

38

Friday, November 12th 2010, 1:58pm

Se popolnoma strinjam s tabo Stella. ;)

Samo reden in pravilen fleetsave te lahko reši pred propadom. Nihče od top igralcev ne bo napadal začetnikov (ko pridejo iz newbie protectiona) zaradi dnevne proizvodnje surovin, če bo flota na fs in minimalna obramba.

Kdo premakne planet zato, da bi se skril pred nekom in se v miru razvijal (pomeni, da prestaviš planet vsakič, ko te kdo opazi) je bogat ali pa ga mama in ata nista naučila delati z denarjem :thumbdown:

goran001

OGamer

• Send private message

39

Saturday, November 13th 2010, 12:42am

Se popolnoma strinjam s tabo Stella. ;)

Samo reden in pravilen fleetsave te lahko reši pred propadom. Nihče od top igralcev ne bo napadal začetnikov (ko pridejo iz newbie protectiona) zaradi dnevne proizvodnje surovin, če bo flota na fs in minimalna obramba.

Kdo premakne planet zato, da bi se skril pred nekom in se v miru razvijal (pomeni, da prestaviš planet vsakič, ko te kdo opazi) je bogat ali pa ga mama in ata nista naučila delati z denarjem :thumbdown:
moj pregovor je raje dvakrat preberi in pol komenteri kot pa samo nahitro preleteti neke poste in nek neumesen komentar dati
jst nism reku da skoz premikas planet ko te negdo opazi ampak zdej pa dobr preber samo na zacetku si ga kot zacetnik premaknes v sistem med same zacetnike da ga nimas direktno na oceh kakega mocnega igralca.!?

Valuk

prOGamer

• Send private message

40

Saturday, November 13th 2010, 1:28am

Dober pregovor... zdaj pa si še ti enkrat preberi moj post.

Quoted

Kdo premakne planet zato, da bi se skril pred nekom in se v miru razvijal (pomeni, da prestaviš planet vsakič, ko te kdo opazi)

Premikati bi ga moral večkrat, če bi hotel ostat skrit. To je mišljeno z tistim v oklepajih... preprosto ne splača se niti za en premik dat dnarja, če pa imaš možnost fleetsava in je s tem zadeva rešena. Naslednja stopnja je aliansa...