You are not logged in.

Paci

Community Manager

• "Paci" started this thread

Date of registration: Sep 9th 2009

• Send private message

1

Friday, August 20th 2010, 2:25pm

Premikanje planetov

Originalna tema: *Novo* Premiki planetov

Zanima nas kaksno je vase mnenje o prihajajocih posodobitvah? Se cesa se posebej veselite?

Mayuri

prOGamer

Date of registration: Dec 9th 2009

• Send private message

2

Friday, August 20th 2010, 2:35pm

če to pomeni da lahko premaknem z planetom poleg tudi luno - potem super - ravno rabim eno premakniti :)
ubistvu pa mi razložite kako bi to naj potekalo ???

Paci

Community Manager

• Send private message

3

Friday, August 20th 2010, 2:55pm

najbolj enostavna razlaga bi bila: tvoj planet na lokaciji 1:1:1 hoces premakniti na novo lokacijo (recimo 9:9:9), izberes to lokacijo v igri (dodatni gumbi za premike pridejo ob nadgradnji) in odstevanje 24 ur se zacne. V roku teh 24 ur je planet na stari lokaciji, po tem casu pa se avtomatsko prestavi na novo.

Stella

OGamer

Date of registration: Oct 28th 2009

• Send private message

4

Friday, August 20th 2010, 3:35pm

Po pravici povedano sem najprej pomislila ali je danes spet 1. april ali kaj podobnega, ker se mi je najprej zdela tale opcija tako neverjetna, saj pomeni čisto nov koncept igre in takole na hitro razmišljam, kako bo to izgledalo in kaj vse v igri to potegne za sabo. Ne vem še ali mi je všeč, bo pa tako najbrž tudi v vseh naslednjih igrah. Mogoče bo pa popestrilo igro, saj bo najbrž bolj dinamična.
Verjetno bo izkoriščanje možnosti premikov planetov velika prednost za igralce in to pomeni gotovo več denarja za vas, saj bodo v nekaterih situacijah 'prisiljeni' kupiti premik planeta. Predvsem bo tole pisano na kožo tistim, ki so doslej uporabljali mobilne kolonije.

Najbrž se bo v začetku težko navaditi, da imaš vsak dan lahko druge sosede v sistemu, medtem ko se je zdaj približno vedelo, kje je kdo. Mogoče bo v tej fazi igre tudi več poskusov uničenj lune, saj bodo en igralec ali več, ki bodo želeli komu uničiti luno, hitro prestavili kolonije v sovražnikov sistem in ga potem napadli. Če on ne bo medtem ušel s svojo
kolonijo drugam. :) Tudi navadni acs napadi se bodo verjetno izvajali na tak način.
Pa tisti, ki jim ne bo uspelo izvesti premika, ker jim bo prostor zasedel že en drug, se bodo jezili. :)

edward

Začetnik

Date of registration: Apr 24th 2010

• Send private message

5

Friday, August 20th 2010, 3:47pm

No še moj komentar na vse skupaj. Ko se bo to uvedlo oddam račun, ker večje neumnosti še nisem zasledil. Z uvedbo tega bo v igri nastal samo kaos in nič drugega plus to da bodo neplačniki bistveno na slabšem zato GAMEFORGE HVALA!!!

Ne piši z velikimi črami
to pomeni kričanje

-azrael-

Začetnik

Date of registration: Sep 12th 2009

• Send private message

6

Friday, August 20th 2010, 3:49pm

ne se sekirat ta novi premik bo po novem možen samo z pomočjo črne materije 240K kar pa posledično pomeni dodaten zaslužek ustvarjalcem igre !!!!
Vse se vrti samo okoli denarja!!!

3,000,000

Črna materija

EUR 99.99
Naroči zdaj!

1,250,000

Črna materija

EUR 49.99
Naroči zdaj!

500,000

Črna materija

EUR 24.99
Naroči zdaj!
125,000

Črna materija

Me pa to recimo zanima če bo tako tudi v ostalih igrah na .ORG :OMG:

Stella

OGamer

• Send private message

7

Friday, August 20th 2010, 3:53pm

Ja, točno to. Do sedaj se je dalo enako uspešno igrati brez kupovanja črne materije ali generalov, odslej bo pa po moje skoraj vsak 'prisiljen' plačati kak premik planeta. Malce sem se igrala z mislijo, da bi za par mesecev igrala na Barymu ali kaj je že, ko se bo odprl, zdaj pa ne vem, če mi bo še do tega tudi za kratek čas. :S

Zmade

Retired prOgamer from .de

• Send private message

8

Friday, August 20th 2010, 4:15pm

Kaj naj rečem, upam, da se ne bojo čudili zakaj sem danes spet pisal na GF. BIG FAIL!!! :thumbdown:

Ne piši z velikimi črkami
lahko bi vedel, da to pomeni kričanje

9

Friday, August 20th 2010, 6:36pm

Še dobro da sem končal :)

Drugače pa ne se sekirat, res da se bodo našli igralci, ki bodo premikali planete, vendar tega nebo dosti, saj stane kar precej materije. 20 evrov oz. 50 če nove cene od azraela držijo je malo veliko za takšno igranje :)

Pomojem bodo raiderji z mobilkami v večino ostali z mobilkami in tudi raiderjem brez mobilnih se ne splača, ker bodo mogoče nekja časa imeli več tarč, vendar se bo to kaj hitro končalo :)

Tako da, ne se bat, po mojem ne bo kakšnega velikega izkoristka te novosti :)

Valuk

prOGamer

Date of registration: Nov 6th 2009

• Send private message

10

Friday, August 20th 2010, 7:03pm

najbolj enostavna razlaga bi bila: tvoj planet na lokaciji 1:1:1 hoces premakniti na novo lokacijo (recimo 9:9:9), izberes to lokacijo v igri (dodatni gumbi za premike pridejo ob nadgradnji) in odstevanje 24 ur se zacne. V roku teh 24 ur je planet na stari lokaciji, po tem casu pa se avtomatsko prestavi na novo.
Če je planet na lokaciji 1:1:1, lahko premakneš samo na slot 1-4; če sem prav razumel ;)

GF kvari igro in dela razlike med igralci zaradi denarja... premikanje planetov (mest) je bilo že nekaj časa v Ikariamu (ne igram več, verjetno je še vedno). Tako kot je rekel Cotxe... ni se česa za bat. Res je, da bodo imeli tisti, ki jim je metanje denarja skozi okno hobi, še večjo prednost kot jo imajo z oficirji. Ampak tako pač je v tem našem svetu.

GF bo počasi čisto uničil tisti pravi stari Ogame! :cursing:
"Ko gredo drugi ven, gremo mi not!"

BOBIOBAD

prOGamer

Date of registration: Sep 8th 2009

Absent until: Tuesday, September 8th 2020, 2:00am

• Send private message

11

Friday, August 20th 2010, 7:32pm

Nihče vam ni rekel, da to bo 100% ;)
Zadeva obstaja za sedaj samo kot predlog, možnost in se samo pogovarjamo o tem. Do realizacije bo prišlo samo v primeru, da se bo za odločila večina igralcev po vsem svetu.

shanna

prOGamer

Date of registration: Jun 1st 2010

• Send private message

12

Friday, August 20th 2010, 8:00pm

Iskreno upam, da se to ne bo zgodilo. Ponavadi so plačniki v prednosti pred neplačniki in pojavljajo se velike razlike v sami igri. Seveda ne takoj, na dolgi rok se pa precej pozna. Ker je več takih, ki igrajo brez črne materije upam, da novitete ne bo :shy: .

Stella

OGamer

• Send private message

13

Friday, August 20th 2010, 9:20pm

V tej debati sicer niso mišljeni predlogi, samo če je Gameforge dal tole idejo ven, da se izjasnimo ali to hočemo ali ne, sklepam, da so dobili predlog od nekaterih igralcev. Zato bi po moje zadostovalo, da bi imeli samo eno vesolje s tako možnostjo. Kot je zdaj npr. Fornax, ki je brez acs-ov, pa speed, pa mogoče obstaja še kakšna različica. In tam bi potem igrali tisti, ki bi jim bilo to všeč, ne pa, da se s to spremembo 'pokvari' celoten Ogame.

Paci

Community Manager

• Send private message

14

Friday, August 20th 2010, 10:06pm

@Valuk: Sorry sem dala cisto primer z najlazjimi koordinatami, da ne bo kaksnih pritozb da koga, ki je zdaj na tem mestu izpostavljam. Ja drugace velja da iz pozicije 1 lahko izbras med 1-3, ...

@Ostali: Zal moram popravit Bobija, tole ni misljeno kot da bo uvedeno ce bo vecina glasovala za, prihaja v naslednjih tednih. In ne ne bo stalo 20 ali 50e, seveda je odvisno od kolicine DM, ki jo kupite ampak premikanje je mozno tudi za krepko pod 10.

Pa tudi nekaj za v premislek: dosti se vas je pritozevalo, da v igri ni dovolj igralcev, da nimate dovolj tarc, ... Glede na to, da je po premiku ohlajanje imate vec kot dovolj casa opaziti kdo se je premaknil in kam, poklicati vase prijatelje (acs?) ali pa sami oditi (naj si bo to s premikom ali rusenjem planeta/drzanjem flote nekje dalec stran). Zdaj boste imeli moznost aktivno igrati, ko imate cas ali pa mirno rudatiti, ko ste zaposleni ;) Nihce pa se nikakor ne more premakniti pored vas in vas kar tako oropati vsega, tako da brez skrbi ;)

Sorcerer

prOGamer

• Send private message

15

Friday, August 20th 2010, 11:10pm

Quoted

"Zdaj boste imeli moznost aktivno igrati, ko imate cas ali pa mirno rudatiti, ko ste zaposleni ;)"

To je bilo najbž mišljeno kot ironična zajebancija, a? Če bi še igrala, bi te s pomočjo tega najbrž pohrustal kot za šalo predno bi med mirnim rudarjenjem sploh opazila, da sem 3 sončne sisteme stran... Kolikokrat na dan povprečen igralec prečeše vse sončne sisteme levo in desno? Ali pa bi raje vprašal na mesec? :) V tistemu "nekaj za v premislek" zgoraj ni nobene smiselne celote. Čisti lari fari. Madona, a ste res tako obupani tam v nemčiji, da boste proti konkretnemu plačilo omogočili še tem zadnjim petim igralcem, da se na hitro pobijejo med seboj?

@shanna, "pay to win" novitete bodo ne glede na mnenja igralske skupnosti. To je bila včasih res lepa, zanimiva igralska strategija, ki jo je pred nekako dvema letoma ali več nazaj začel lameforge spreminjati v masovni instant mcdonalds izdelek.
Ker tisti, ki smo malo dlje tu (vključno s paci) vemo, da bi gameforge prodal igralcem tudi gnoj, če bi se izplačalo, je vsak nadalni komentar tega bruha za dodatno plačilo odvečen.

@mayuri, saj lepo, da vidiš prednost, kako boš lahko proti plačilu premaknil tisto kolonijo, ampak verjetno jo boš kmalu lahko premikal le še okrog samega sebe, glede na to da bo ostalih 10 flot, ki še igra na tem serverju v prihodnjih tednih itak reklo "bye bye" tej bedariji, ki v množici drugih zanimivih iger že dolgo ni vredna tega časa, ki ji ga posvečamo.

Quoted

Še nekaj iz "Dead End Ideas" - torej predlogov, ki so bili v preteklosti zavrnjeni, ker ne ustrezajo zasnovi igre:

"Moving planets in any way, shape or form.
Because planets can not be captured or repossessed, and that buildings are permanent structures, people may not move their planets. If players could move their planets it would not only disturb the combat system, but players would have no reason to plan locations. Fleeters would just move a well defended colony next to who they wanted to attack and give them ultimate protection. Players would exploit benefits of cold and hot planets as well."

Kako hitro se premislijo in povozijo lastne principe ko zavohajo dodaten zaslužek. Heh...
This post has already been reported.

Passenger

Začetnik

Date of registration: Oct 9th 2009

• Send private message

16

Friday, August 20th 2010, 11:42pm

Moje mnenje o tej "posodobitvi" - http://www.youtube.com/watch?v=OaiSHcHM0PA

Medicius

Začetnik

Date of registration: Apr 3rd 2010

• Send private message

17

Friday, August 20th 2010, 11:43pm

Totalna bedarija. :thumbdown:

Edit by shanna: opozorilo, naslednjič bo warn
manj kot 4 besede - spam

Georgije

OGamer

Date of registration: Sep 8th 2009

• Send private message

18

Saturday, August 21st 2010, 9:46am

jst ne verjamem tega, ker večje neumnosti še nisem slišu :D

to je res totalna norost
Metal über alles :P

Whitesun

Začetnik

Date of registration: Mar 2nd 2010

• Send private message

19

Saturday, August 21st 2010, 11:36am

Se strinjam, Georgije .. kar težko verjeti :) Jaz ne verjamem, ker je, kot si rekel - norost
This post has already been reported.

wolfyy

prOGamer

• Send private message

20

Saturday, August 21st 2010, 4:45pm

noro noro noro dobra zamisel GFja :D

na žalost bodo s tem dosegli odhod še nekaterih vrhunskih igralcev, še en korak bližje odhodu sem tudi sam
Teorija je, če vse veš in nič ne funkcionira.
Praksa je, če vse funkcionira, pa nihče ne ve zakaj.
Microsoft je združil oboje. Nič ne funkcionira in nihče ne ve zakaj.