You are not logged in.

handcreme

Začetnik

• "handcreme" started this thread

Date of registration: Oct 22nd 2009

• Send private message

1

Friday, February 5th 2010, 3:51pm

menjalna razmera in plačilo moonshota

Zivjo.

glede na to, da se v igri zgodi, da smo kaksnemu igralcu, ki je pozicioniran nad nami kaj "dolzni" me zanima kako se lahko ta dolg povrne.

Pri meni gre za to, da sem poiskusal napraviti luno, pa sem v parih poiskusih soigralcu stolkel kakih 200 lahkih lovcev.
Naceloma bi mu odpeljal 600.000 metala in 200.000 kristala, ker pa je od tega minilo ze kar nekaj casa (precej vec kot 48ur, kar je nek GO-jevski casovni okvir za poravnavo) me zanima kako lahko igralcu dostavim surovine, ne da bi dobil ban. oz. bi ga dobila oba (pushing).

Nek nacin je da mu posljem kristal/devterij (ki ga vedno primanjkuje) in mi vrne metal (ki ga je vedno dovolj). Kaksno je v tem primeru minimalno/maksimalno razmerje. Lahko menjava metal-kristal 1v1 =?
firbcam :)

Darkyy

OGamer

Date of registration: Dec 28th 2009

• Send private message

2

Friday, February 5th 2010, 6:03pm

Nerazumem par dejstev. Ti si svoje lovce poslal na njega? Al si mu z svojo floto ubil 200 lovcev in pobral df ... v tem primeru mu moraš vrniti df oz. če si slabše rangiran od njega ti ni treba. 1.5:1 je najmanjše dovoljeno razmerje Metal:Kristal (preverjeno pri GO).

handcreme

Začetnik

• Send private message

3

Tuesday, February 9th 2010, 12:42am

3v2v1 je priporocljivo razmerje... verjetno so od tega se kaka odstopanja v korist kristala=?
(3v2 == 1.5v1)

cesa ne razumes=?

nekdo me pride napasti, da poiskusim narediti luno... in ima pri tem nekaj izgub. Rusevine poberem jaz - cca. 95% iz moje flote. Igralcu, ki me je napadel pa ne pripeljem rusevin takoj... pa tudi ce jih pokrije le 30% njegovih izgub.

kakorkoli, ker je visje rangiran mu naceloma ne smem pripeljati surovin... ali je mozno menajti surovine v njegovo korist. npr. 1v1 metal-kristal=?

Darkyy

OGamer

Date of registration: Dec 28th 2009

• Send private message

4

Tuesday, February 9th 2010, 7:18am

3v2v1 je priporocljivo razmerje... verjetno so od tega se kaka odstopanja v korist kristala=?
(3v2 == 1.5v1)

cesa ne razumes=?

nekdo me pride napasti, da poiskusim narediti luno... in ima pri tem nekaj izgub. Rusevine poberem jaz - cca. 95% iz moje flote. Igralcu, ki me je napadel pa ne pripeljem rusevin takoj... pa tudi ce jih pokrije le 30% njegovih izgub.

kakorkoli, ker je visje rangiran mu naceloma ne smem pripeljati surovin... ali je mozno menajti surovine v njegovo korist. npr. 1v1 metal-kristal=?
Ne, višje rangiran nikoli nesme imeti korist oz. profit. Če ti je delo zastonj ms mu moraš vrniti df razen svoje izgube lahka obdržis torej profit od napada vrneš razen če je višje rangiran ni potrebno zato v tvojem primeru ni potrebno vračat. 3:2:1 je zgornja meja spodnja meja 2:1:1. Ta dva razmerja oz. nekaj umes je dovoljeno uporabljat ostalo ne.

handcreme

Začetnik

• Send private message

5

Wednesday, February 10th 2010, 3:39pm

se pravi jaz k visje rangiranemu odpeljem 3M metala, on mi pripelje 1M devterija. (3v2v1)
in menjavo zakljuciva
potem mi visje rangirani pripelje 2M metala in mu jaz dostavim 1M devterija.(2v1v1)

=>z menavo je visjerangirani 1M metala v plusu, pa se znotraj pravil je vse skupaj...
na podoben nacin se da pripeljat h visjerangiranemu tudi kristal.

Res je da pravilo pravi, da visjerangirani ne sme imeti koristi/profita od menjave. Vglavnem vse skupaj je zaprezeno v casovni okvir, ki ga je tezko definirati. Ce se zgornja menajva zgodi s tedenskim zamikom je nihce ne bo izsledil pa tudi tezko je reci kdo je imel kdaj korist z menavo saj vcasih fleeterji menjajo 3v1, ki v zgornjem primeru vodi do izgub.

Metatron

Začetnik

Date of registration: Nov 28th 2009

• Send private message

6

Sunday, February 28th 2010, 7:26pm

Menjava 2:1:1

Ja pr takih menjalnih razmerjih člouk pomisl da si z daučne a je vsaj ddv not.
Mislm da bi bilo kle tut smotrno kej omejit.